ReAttach

ReAttach, Als praten niet helpt…..

In deze methode wordt ervan uit gegaan, dat iemand vele mogelijkheden in zich heeft, maar die moeten naar boven worden gehaald. Je kunt het vergelijken met het bezit van een schatkist: je hebt ‘m in bezit, maar weet niet hoe je de sleutel moet omdraaien. Mensen die deze behandeling ontvangen, worden bij voorkeur studenten genoemd, omdat er wat te leren valt. En: je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden.
ReAttach bestaat ideaal gesproken uit gemiddeld 5 behandelingen van ongeveer een half uur. Een traject van 5 sessies beslaat ongeveer 2 maanden. Desgewenst kan er een verlenging plaatsvinden.
Als voorbereiding wordt er een vragenlijst ingevuld, waarmee kan worden bekeken waar de sessies zich op kunnen richten. De antwoorden worden met je doorgenomen, waardoor je meer profijt hebt van de sessies.

Hoe gaan we te werk?

De docent tikt in verschillende tempo’s, op meestal de handen. De student heeft daarbij de ogen gesloten. Het tikken is een aanraking die de aanmaak van oxytocine bewerkstelligt.
Terwijl dit hormoon wordt aangemaakt, lukt het de student beter om positieve herinneringen of een positief zelfbeeld naar boven behalen. Dit is van nature bij ieder mens aanwezig, maar is als het ware ondergesneeuwd door diverse ervaringen.
Gedurende het tikken krijgt de student eenvoudige denkopdrachten, die per persoon verschillen en die te maken hebben met waar iemand last van heeft.
De denkopdrachten maken een nieuw gedachtespoor aan in de hersenen, zodat er op een andere, positieve manier naar de eigen situatie gekeken kan worden. Hierdoor worden er nieuwe vaardigheden aangeleerd.
Dit wordt geheel zelfstandig door de student gedaan. De docent is alleen maar een instrument dat door de student wordt gebruikt.

Wat kun je verwachten van de sessie?

Je gaat na afloop niet gestresst weg, eerder ontspannen en opgelucht.
Je hoeft niet naar het trauma toe (mocht er sprake van een trauma zijn)
Je krijgt desgewenst een oefening mee die je zelf thuis kunt inzetten bij spanning.
Om het begrip bij partners en/of kinderen voor jouw leerproces te bevorderen, kan ik hen ook sessies aanbieden tegen gereduceerd tarief.

Wat merken studenten van de behandeling?

Verbeteren van omgaan met prikkels, zoals licht en geluid
Verminderen van spanningsklachten
Verminderen van emoties
Verbetering van het omgaan met lichamelijke en mentale ongemakken
Verbeteren van begrip en omgang met naasten